Een Clubmailing versturen

Geplaatst op zondag 22 december 2013 @ 02:03 , 1315 keer bekeken

Breng je club onder de aandacht met een Club Mailing!

Een mooi middel om je leden uit te nodigen weer eens een kijkje op je club te komen nemen is natuurlijk de clubmailing! In de clubmailing kun je een voorproefje geven van wat je leden allemaal te wachten staat als ze je club (weer) bezoeken. 

Wat is het geheim van een goede clubmailing?

Veel clubeigenaren schrijven in hun clubmailing precies wat er allemaal nieuw of veranderd is op de club. De leden weten zodra het mailtje in hun postvak belandt dus exact wat ze te wachten staat. Wil je dat ze écht naar je club komen, dan zul je dus niet teveel moeten verklappen in je clubmailing, maar het zo schrijven dat ze zo nieuwsgierig worden dat ze niet kunnen wachten tot ze je club weer bezoeken. Schrijf je clubmailing dus beknopt en hou het spannend, zodat ze alles pas echt kunnen bekijken op je club zelf, want daar is het je uiteindelijk om te doen!

Dan komen ze kijken en dan?

Dan wil je natuurlijk ook dat ze lekker actief meedoen op je club. Stel hieraan niet teveel eisen. Clubs waar mensen hun hele doopceel moeten lichten, zijn niet zo geliefd. Ook willen mensen niet graag een e-mail adres openbaar in een profiel zetten, dit levert alleen maar misbruik en spam op. Vraag dit ook niet van je leden! Clubs heeft niet voor niets het tonen van e-mail afgeschermd. Hoe laagdrempeliger je club, hoe meer de leden zich op hun gemak zullen voelen en willen meedoen met de rest. 

Wees ook niet te argwanend als er een compleet nieuwe clupper op je clubje verschijnt. Clubs timmert namelijk nog altijd en overal aan de weg om nieuwe leden te trekken. Of dat succesvol is, hebben clubeigenaren in hun eigen handen. Daar waar nieuwe cluppers een kans krijgen en worden opgenomen, zullen ze blijven en misschien ooit zelf een succesvol clubeigenaar worden. Worden ze met argusogen bekeken of (wat helaas al te vaak voorkomt) meteen geblokkeerd, dan ben je de nieuwe aanwas meteen kwijt! En uiteindelijk willen wij allemaal hetzelfde. Drukke, gezellige clubs waar van alles te beleven valt!

Wat kan je doen om leden te betrekken?

Start een aantal topics in je forum. Laat mensen vertellen over hun vakantie, laat ze leuke foto's insturen en plaats een poll waarin de andere leden mogen kiezen wat de leukste, liefste, ontroerendste foto is bijvoorbeeld.  Niet om grote prijzen, maar gewoon om de gezelligheid. Er is genoeg te verzinnen om je club een flinke najaarsoppepper te geven. Wees vooral creatief of bedenk samen met je leden leuke onderwerpen of thema's. 

Heel veel succes!

mailing1.jpg

mailing2.jpg 

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: